Országos Kerékpáros Körtúra
AZ ORSZÁGOS KERÉKPÁROS KÖRTÚRA TÚRALEÍRÁSAI

Többen jeleztétek, hogy letöltenétek a túraleírásokat, de a formátumuk nem éppen nyomtatóbarát a háttér, a fényképek és egyéb ikonok miatt. Ezért a túraleírások alján a Word ikonjára kattintva letölthetőek a túraleírások eredeti forrásszövegei Microsoft Word „.doc” formátumban!Tartalom cimkék
Székesfehérvár - Indulás előtt az Országalmánál

Székesfehérvár - Dunaföldvár

Az Országos Kerékpáros Körtúrát Székesfehérváron kezdtem el, rövid kitérőt tettem Nádasdladányba és Polgárdiba, meglátogattam Tác-Gorsium romjait, aztán nekivágtam a Mezőföldnek. Cecén és Előszálláson keresztül érkeztem meg első szállásomra, Dunaföldvárra.
A Mezőföld szélesen nyújtózó szántóföldjei között

Dunaföldvár - Gánt

Túrám első napján délkelet felé vágtam át a Mezőföldön, most visszafelé is megtettem ezt az utat és értem el a Velencei-tavat. Gárdony és Velence után megkerültem a tó keleti sarkát, majd a Velencei-hegységen keresztül érkeztem meg a Vértesbe. Szállásom Gánton volt a Gránás turistaházban.
Neszmély - A Hajóskanzen egyik öreg gőzhajója

Gánt - Dunaalmás

Gántról a Vértesen átvágva Majkpuszta érintésével Tatabányára vezetett az utam. Pár percre megálltam Tatán, a várnál, majd a Gerecse hegyeit-dombjait megkerülve érkeztem a Duna partjára. Megnéztem Neszmélyen a Hajóskanzent, a szállásom pedig Dunaalmáson volt.
Szentendre - A Fő téren

Dunaalmás - Budapest

Dunaalmásról a Dunát követve indultam tovább. Esztergom érintésével jutottam el a Dunakanyarba, majd a kisoroszi révnél átkeltem a Szentendrei-szigetre. A tahi hídon tértem vissza a jobb partra és Szentendrén keresztül érkeztem meg Budapestre. A városon áttekerve Budafokon fejetem be a túrát.
Nagytétény - Rövid pihenő a Kastélymúzeumnál

Budapest - Dánszentmiklós

Budapestet is a Dunát követve hagytam el, Érden keresztül értem át Százhalombattára, ahonnan átkompoztam a Csepel-szigetre. Szigetszentmiklósnál keltem át a hídon a Duna-Tisza közére, Pusztavacs mellett felkerestem az ország közepét, majd Dánszentmiklós határában ütöttem fel a sátramat.
Hatvan - A Grassalkocich kastély

Dánszentmiklós - Verseg

Dánszentmiklóstól a Gödöllői-dombság déli peremén átvágva Pilisen és Nagykátán keresztül érkeztem meg Jászberénybe, innen a forgalmas 31-es úton, aztán a mellette futó kerékpárúton jutottam el Hatvanba. Verseg határában vertem végül sátrat késő délután.
Szirák - A Teleki-Degenfeld kastély

Verseg - Pásztó

Ezen a túranpon a Cserhát dombvilágában csavarogtam, egymás után mászva meg a dombgerinceket. Acsán keresztül érkeztem meg Becskére, majd innen délkelet felé fordulva Vanyarcon és Szirákon keresztül Jobbágyiba vezetett az utam. Pásztó után vertem fel a sátramat a Mátra lábánál.
Salgótarján látképe Salgó várával

Pásztó - Salgótarján

Ezen a rövid túranapon már csak Pásztótól kellett a Zagyva völgyén keresztül feltekernem Salgótarjánig, de közben kitérőt tettem a Tari sztúpához a mátraverebélyi Szentkúthoz. A túrát a salgótarjáni vasútállomáson fejeztem be és utaztam haza vonattal.
Kilátás a Megyorósi kilátóból Rónafalura és a Karancsra

Salgótarján - Galyatető

Salgótarjánból továbbindulva először feltekertem a Medves fennsíkjára, majd a Tarna völgyén keresztül értem el Pétervásárát. Innen Nemtiig a 23-as főúton tekertem, majd Szuhán és Mátraalmáson keresztül kapaszkodtam fel Galyatetőre, ahol megszálltam éjszakára.
Emlékfotó a Kékestető csúcsán, a magasságjelző kőnél

Galyatető - Eger

Galyatetőről folytatva a túrát feltekertem a Kékestetőre is, majd Mátraházára visszaereszkedve a 24-es úton indultam tovább. Parádon, Parádfürdőn és Recsken keresztül érkeztem meg Sirokra, majd Tarnaszentmárián, Verpeléten és Egerszalókon keresztül Egerig tekertem ezen a napon.


A tárhelyszolgáltató neve: Port Kft.
A tárhelyszolgáltató címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
A tárhelyszolgáltató e-mail címe: info@webtar.hu
A honlap szerkesztőjének neve: Horváth Béla
A honlap szerkesztőjének e-mail címe: horvabe@freemail.hu
   
A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A honlap adatainak használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi.
Creative Commons Licenc Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Kérem, olvassa el a honlap Cookie Policy-jét! Fontos információkat tartalmaz!