Országos Kéktúra
HASZNOS LINKEK A KÉKTÚRÁZÁSHOZA KÁKTÚRÁZÁSSAL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS HONLAPOK

Az Országos Kéktúra hivatalos honlapja

Mivelhogy ez az oldal nem az... A Magyar Természetjáró Szövetség hozta létre ezt a honlapot az Országos Kéktúráról, hasznos infókat találhatsz rajta az útvonalról és a pecsételőhelyek pillanatnyi állapotáról.

A Magyar Természetjáró Szövetség honlapja

A Magyar Természetjáró Szövetség az Országos Kéktúra útvonalának és a kéktúra mozgalomnak a fenntartója. Itt találhatsz általános információkat a kéktúrázásról, valamint a szervezet munkájáról, elérhetőségeiről.

Az OKT oldala az MTSZ honlapján

Ez volt az Országos Kéktúra régebbi hivatalos oldala. Ezt is megtartották, itt részletes túraleírásokat olvashatsz az OKT útvonaláról (bár 2014 óta nem vezetik át rajta az útvonalváltozásokat) és többek között itt van a teljesítők névsora is.

OKT pecsételőhelyek fóruma

Itt minden pecsételőpontnak van egy önálló oldala, és ide a regisztrált felhasználók írhatják le a pecsétek megszerzésével kapcsolatos tapasztalataikat. Nagyon hasznos dolog ez, túra előtt célszerű elolvasni az érinteni kívánt pontok beírásait!MAGYAR KÉKTÚRÁZÓK HONLAPJAI

Feltser János honlapja

Feltser János nagyjából velem egyidőben járta végig a Kék Kört, ezen belül az Országos Kéktúrát is. Tapasztalatait, élményeit osztja meg ezen az oldalon az olvasókkal, és úgy gondolom, írásai alapművek a kéktúrát járók számára. Mindenkinek ajánlom ezt a honlapot!

Tekergők blogja

Amíg Feltser János és jómagam egyedül jártuk végig az Országos Kéktúra útvonalát, addig a Tekergők csapatosan mentek végig rajta, és élményeiket sok fényképpel osztják meg az érdeklődőkkel. A blog formátumból adódóan a jobb oldali cimkék között lehet dátumra és kéktúra szakaszra rákeresni.

Két vándor blogja

Egy fiatal pár egyetlen nekirugaszkodással, 44 nap alatt végigjárta az Országos Kéktúrát sátorozva. Leírásaik, képeik nagyon jól visszadják a folyamatos menet hangulatát, a túra közbeni nomád életet.

Séta a „Nagy Kék úton”

Kettőszázötven remek fényképet láthatsz ezen az oldalon, amik egy fiatal pár Országos Kéktúra bejárásán készültek. Tájképek, a túra elkapott pillanatai követik egymást. Mindig elönt a sárga irigység, ha a képeket nézegetem, ugyanis én ilyen szép, jól megkomponált képeket képtelen vagyok csinálni, pedig egy jó kép többet mond többpercnyi locsogásnál!

Túraoldal

Túrázó fiatalok sokoldalú honlapjáról ajánlom az Országos Kéktúra bejárásáról szóló részt. Az oldalon található linkek segítségével lehet az adott szakasz leírásához ugrani, de ha van időd, akkor ajánlom a honlap többi részét is elolvasásra!KÜLFÖLDI TÚRÁZÓK AZ ORSZÁGOS KÉKTÚRA ÚTVONALÁN

Christine Thürmer blogja

Christine Thürmer egy igazi világjáró túrázó hölgy, aki az Országos Kéktúrát is végigjárta 2016 késő őszén. Érdemes végigolvasni az angol nyelvű blogbejegyzéseiben a tapasztalatait, mert mindig érdekes egy kívülálló külföldi szemével látni a saját dolgainkat! Angol nyelvű oldal!

John P. blogja

Christine Türmerhez hasonlóan John is egy világjáró túrázó, ő az Országos Kéktúra keleti felét és az Alföldi Kéktúra egy részét járta végig 2017-ben. A napi blogbejegyzésekben a tapasztalatait írja le, és vele megtörtént az is egyszer a túra folyamán, hogy migránsnak nézték a helybeliek! Angol nyelvű oldal ez is!

John Hayes blogja

John Hayes 2011-ben járta végig az Országos Kéktúra nyugati felét Budapestig, ez volt az utolsó szakasza annak a hosszú vándorútnak, amit az E4 nemzetközi turistaúton tett meg Tenerife (Spanyolország) és Budapest között! Angol nyelvű oldal!

A Wrong Way Gang blogja

Egy kis amerikai csapat kóstolt bele az Országos Kéktúra dunántúli szakaszába és vándoroltak rajta 350 km-t. Ők foglalták össze a tapasztalataikat a saját blogjuk egy kissé hosszúra nyúlt bejegyzésben. Angol nyelvű oldal!FONTOS DOLOG: AZ IDŐJÁRÁS

Időkép weboldala

Úgy gondolom, ez az oldal az, amilyek a legközérthetőbben mutatja be hazánk pillanatnyi időjárását, és az előrejelzései is általában megbízhatóak. A Felhőkép oldalára mutat a link, de érdemes megnézni a többi aloldalt is, mert nagyon könnyen áttekinthetőek!

Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapját is a figyelmedbe szeretném ajánlani. Én leginkább a radarképet szoktam megnézni rajta (arra mutat a link is), amiből gyorsan felmérhető, várható-e a közeli órákban csapadék a túrám útvonalán, de az egész honlap hasznos a túrázók számára!

Az az osztrák meteorológiai szolgálat honlapja

A belinkelt oldal az osztrák meteorológiai szolgálat honlapján található, és kis animációs filmecskén tekinthetjük meg, hol és mikor várható csapadék Közép-Európában a következő három napon. Tehát mintha a radarképet kivetítenénk a jövőbe! Nagyon látványos és hasznos oldal, mindenkinek ajánlom!

Windguru - Táblázatos előrejelzés

A következő nagyjából egy hét időjárása táblázatos formában egy adott helyre megadva. Minden megtalálható rajta: adott időpontban a felhőzet és a csapadék várható nagysága, a hőmérséklet és szél nagysága. Szóval ez is egy nagyon hasznos oldal! Bár nem magyar oldal, de van magyar verziója is és a menüjében sok hazai helyet ki lehet választani.

Az Országos Vízjelző Szolgálat honlapja

Ez is egy nagyon érdekes honlap, a Duna vízgyűjtő területén (tehát így a Magyarországon is) az elmúlt két héten leesett csapadék nagyságát mutatja egy térképen. A bal oldali menüből most a „csapadék” van kiválasztva, az alatta lévő „felszíni vízbevétel” pedig azt mutatja, mennyit ivott be az esőből a talaj. A kettő különbsége jelzi, hogy mekkora sárra számíthatunk a túránk során (télen pedig mekkora hóra)!


A tárhelyszolgáltató neve: Port Kft.
A tárhelyszolgáltató címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
A tárhelyszolgáltató e-mail címe: info@webtar.hu
A honlap szerkesztőjének neve: Horváth Béla
A honlap szerkesztőjének e-mail címe: horvabe1959@gmail.com
   
A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A honlap adatainak használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi.
Creative Commons Licenc Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Kérem, olvassa el a honlap Cookie Policy-jét! Fontos információkat tartalmaz!