Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra
A ROCKENBAUER PÁL DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA JELVÉNYEI
(Utolsó módosítás: 2020. május 30.)

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és úgy általában a kéktúra mozgalmak úgynevezett „jelvényszerző” túramozgalmak. Tehát ha valaki kéktúrázásra adja a fejét és elhatározza, végigjárja a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát, és mindezt igazolja is a túramozgalom Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által terjesztett igazolófüzetében, már a túra közben is, bizonyos megtett szakaszok után, de a teljes túramozgalom befejezése után is jelvények viselésére jogosult. Ha úgy tetszik, ez a megtett kilométerek elismerése. Olyan, mint a sportolóknál az aranyérem. Ez a fajta elismerés azonban annyiban különbözik az érmektől, hogy itt minden teljesítő jogosult azok viselésére attól függetlenül, hogy milyen nemű, korú, vagy milyen gyorsan vagy éppen lassan teljesítette a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra részeit, vagy egészét.


A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli kéktúra jelvénye
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra jelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Ezt a jelvényt abban az esetben lehet megszerezni, ha a kéktúrázó igazoltan teljesíti az RP-DDK teljes távját az Írott-kő csúcsa alatti kis tisztás bélyegzőhelyétől a Szekszárdon, a vasútállomás előtt álló Rockenbauer Pál kopjafáig, illetve a vasútállomáson lévő utolsó pecsétlőhelyig. A jelvény átmérője körülbelül 40 mm.

Az útvonal mind az 55 pecsételőhelyen bélyegezni kell az igazolófüzetbe, ha ez nem lehetséges, akkor igazoló fényképet kell készíteni, amelyen együtt szerepel a túrázó és a pecsételőpont felismerhető részlete. Bővebben erről a kéktúra kiírásában olvashatsz.

A jelvényben egy vadgesztenye termés és levél látható, ami Rockenbauer Pál Zengővárkonyban, egy szelídgesztenyésben található sírjára utal. Körülötte piros alapon arany betűkkel a túramozgalom neve látható.

Az MTSZ állásfoglalása szerint azok a kéktúrázók, akik 2019. január 1. után adják le bírálatra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra igazolófüzetüket (akárhanyadik kiadású is a füzet), sikeres elbírálás esetén ingyen kaphatják meg ezt a jelvényt!A ROCKENBAUER PÁL DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA SZAKASZJELVÉNYEI:

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra teljesítésének ösztönzése érdekében egyes megyei természetjáró szövetségek mozgalmakat hirdettek meg a DDK résztávjaiak teljesítésére. Ezekből kettő van, sorrendben a következők:


A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Vas megyei szakaszjelvénye
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Vas megyei szakaszjelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Ezt a túramozgalmat a Vas Megyei Természetbarát Bizottság írta ki a Kéktúrát járók számára.

Útvonal:
Írottkőtől Velemérig a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán. A kitűzőn Vas megye sematikus térképe a túraútvonallal, valamint a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra jelvénye látható.

Igazolás:
A teljesítés igazolása:


A jelvény ára 150 Ft + postaköltség (kb. 200 Ft)

A Borostyánkő TBSE számlaszáma, ahová a pénzt utalni lehet: 12094507-00128905-00100002

A jelvény személyesen is átvehető a Vas megyei Természetbarát Szövetség hivatali fogadóóráján a Szombathely, Berzsenyi tér 2/b, III. emelet címen (Megyeháza épülete), hétfőnként 16:00-17:30 között, amennyiben a járványügyi előírások lehetővé teszik.

Elérhetőség: borostyankose@gmail.com, Borostyánkő Természetbarát Sportegyesület
Honlap: http://borostyankotse.5mp.eu
Facebook: https://www.facebook.com/borostyanko.tbseÚJ! Vasban-Kéken jelvényszerző túramozgalom ÚJ!
A Sakura Egyesület által kiadott Vasban-Kéken jelvény - A kép megnyitásához kattints ide!

A Sakura Egyesület meghirdeti a Vasban-Kéken jelvényszerző túramozgalmat!. Vas megyében két kéktúra útvonal halad, az OKT és az RP-DDK. Az egyesület méltóképpen szeretné díjazni a vas megyei szakaszok teljesítőit, ezért létrehozták a „Vasban-Kéken,” a vasi kéktúra szakaszok teljesítését járó jelvényeket. A túramozgalom megcélozza a természetjárókat és a teljesítménytúrázókat is. Ez a jelvény a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra vas megyei szakaszának teljesítéséért jár. A túramozgalom teljesítéséhez elegendő a vas-megyei szakaszok bélyegzőjét bemutatni az igazolófüzetben. A jelvény fém, vert és festett. Mérete 28x35mm.

A teljesítés módja: gyalogosan és futva.

Az igazolás módja: a kéktúra igazolófüzet megfelelő lapjainak fotózott, vagy szkennelt másolatát kérjük elküldeni az egyesület email címére.

Díjazás: OKT Vasban-Kéken jelvény és oklevél.

Költség: a jelvény és az oklevél ára 2021-ben 2.000,-Ft, melyet a Sakura Egyesület bankszámlaszámára lehetséges átutalni. Aki nem tudja személyesen átvenni, annak az egyesület postázza a jelvényt, az oklevelet PDF formátumban elküldi a megadott email címre. Posta és csomagolási költsége 500,-Ft

Elérhetőségek: www.sakuraegyesulet.hu Sakura Egyesület Szombathely
Email: sakuraegyesulet@gmail.comA Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Zala megyei szakaszjelvénye
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Zala megyei szakaszjelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

A zalai szakasz egyik legszebb, Rádiháza és Nagykanizsa közötti részét Deák Jenő, a Nagykanizsai Postás Sportegyesület gyalogtúra szakosztály vezetője kezdeményezésére 1987-ben emlékúttá nyilvánította a Kanizsa Kul-Túra Egyesület elődje, Rockenbauer Pál természetjáró, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtője tiszteletére.

Igazolás:
Az emléktúra teljesítése nincs időhöz kötve, több részletben, tetszőleges irányban teljesíthető. Az igazolások a megadott RP-DDK bélyegzők, de a településen bárhol beszerzett egyéb igazolást is elfogadnak, mely utal az adott településre (pl.: bolt, parókia, kocsma).

Az igazolófüzet bélyegzőlapja letölthető innen:
http://kanizsatura.hu/wp-content/uploads/2017/06/igazol%C3%B3lap.pdf

Aki a túrát teljesítette és az igazolólapot vagy a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra igazolófüzetének a megfelelő oldalait beszkennelve a következő címre eljuttatja, megkapja a túra kitűzőjét és a színes igazolófüzetet: Kanizsa Kul-Túra Egyesület 8800 Nagykanizsa, Ifjúság u. 21. A füzet és kitűző ára 300 Ft + postaköltség.

E-mail cím: info@kanizsatura.hu

Honlap:
http://kanizsatura.hu
Rockenbauer Pál Emléktúra Zalában

ÚJ! A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Somogy megyei szakaszjelvénye ÚJ!
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Somogy megyei szakaszjelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Hevesi Zoltán, somogyi megyei túrázó létrehozta 2019 decemberében a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra újabb szakaszdíjazását, az RP-DDK Somogy megyei szakaszjelvényét. Bővebbet Hevesi Zoltán blogján olvashattok erről a tényről, de a lényeget az alábbiakban itt kiemelve is megtaláljátok.

Igazolás:
Az MTSZ szabályainak megfelelően teljesíteni kell a teljes Somogy megyei szakaszt a szomszédos megyékben lévő alábbi pecsételő helyek között: Zalakomár és Felsőkövesd, ami jelenleg 114,4 km. A pecsételő helyek esetleges változása esetén értelemszerűen változhat a kezdő és végpontok helye is, melyről a kiíró ad tájékoztatást.

A teljesítés igazolása bármelyik kiadású eredeti RP-DDK igazolófüzetben elfogadott, de másolt igazolólapon nem!


A fenti feltételeknek megfelelő igény beérkezésére emailban vagy telefonon reagál a kiíró és közli az átutalandó összeget. Ha valaki nem kap választ 2 héten belül akkor nem kapta meg a küldeményét!

E-mail cím: zhevesi@gmail.com

Honlap: https://hevesiz53.blogspot.com/2019/12/rp-ddk-somogy-megyei-szakasz.html


ÚJ! A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya megyei szakaszjelvénye ÚJ!
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya megyei szakaszjelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Winterwerber Péter baranya megyei túrázónak köszönhetjük a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra legújabb jelvényét. 2020 novemberétől érhető el a Baranya megyei szakaszjelvény!

Igazolás:
Az MTSZ szabályainak megfelelően teljesíteni kell a teljes Baranya megyei szakaszt a szomszédos megyékben lévő alábbi pecsételő helyek között: Gálosfa és Bátaapáti, ami jelenleg 96,8 km. A pecsételő helyek esetleges változása esetén értelemszerűen változhat a kezdő és végpontok helye is, melyről a kiíró ad tájékoztatást.

A teljesítés igazolása bármelyik kiadású eredeti RP-DDK igazolófüzetben elfogadott, de másolt igazolólapon nem!


A fenti feltételeknek megfelelő igény beérkezésére emailban vagy telefonon reagál a kiíró és közli az átutalandó összeget. Ha valaki nem kap választ 2 héten belül akkor nem kapta meg a küldeményét. A jelvények gyártása nem folyamatos, ezért szakosan tud csak postázni.

E-mail cím: kekturabaranya@gmail.com
- hörpölin -

A tárhelyszolgáltató neve: Port Kft.
A tárhelyszolgáltató címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
A tárhelyszolgáltató e-mail címe: info@webtar.hu
A honlap szerkesztőjének neve: Horváth Béla
A honlap szerkesztőjének e-mail címe: horvabe1959@gmail.com
   
A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A honlap adatainak használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi.
Creative Commons Licenc Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Kérem, olvassa el a honlap Cookie Policy-jét! Fontos információkat tartalmaz!