Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra
A ROCKENBAUER PÁL DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA JELVÉNYEI
(Utolsó módosítás: 2020. május 30.)

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és úgy általában a kéktúra mozgalmak úgynevezett „jelvényszerző” túramozgalmak. Tehát ha valaki kéktúrázásra adja a fejét és elhatározza, végigjárja a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát, és mindezt igazolja is a túramozgalom Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által terjesztett igazolófüzetében, már a túra közben is, bizonyos megtett szakaszok után, de a teljes túramozgalom befejezése után is jelvények viselésére jogosult. Ha úgy tetszik, ez a megtett kilométerek elismerése. Olyan, mint a sportolóknál az aranyérem. Ez a fajta elismerés azonban annyiban különbözik az érmektől, hogy itt minden teljesítő jogosult azok viselésére attól függetlenül, hogy milyen nemű, korú, vagy milyen gyorsan vagy éppen lassan teljesítette a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra részeit, vagy egészét.


A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli kéktúra jelvénye
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra jelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Ezt a jelvényt abban az esetben lehet megszerezni, ha a kéktúrázó igazoltan teljesíti az RP-DDK teljes távját az Írott-kő csúcsa alatti kis tisztás bélyegzőhelyétől a Szekszárdon, a vasútállomás előtt álló Rockenbauer Pál kopjafáig, illetve a vasútállomáson lévő utolsó pecsétlőhelyig. A jelvény átmérője körülbelül 40 mm.

Az útvonal mind az 55 pecsételőhelyen bélyegezni kell az igazolófüzetbe, ha ez nem lehetséges, akkor igazoló fényképet kell készíteni, amelyen együtt szerepel a túrázó és a pecsételőpont felismerhető részlete. Bővebben erről a kéktúra kiírásában olvashatsz.

A jelvényben egy vadgesztenye termés és levél látható, ami Rockenbauer Pál Zengővárkonyban, egy szelídgesztenyésben található sírjára utal. Körülötte piros alapon arany betűkkel a túramozgalom neve látható.

Az MTSZ állásfoglalása szerint azok a kéktúrázók, akik 2019. január 1. után adják le bírálatra a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra igazolófüzetüket (akárhanyadik kiadású is a füzet), sikeres elbírálás esetén ingyen kaphatják meg ezt a jelvényt!A ROCKENBAUER PÁL DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA SZAKASZJELVÉNYEI:

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra teljesítésének ösztönzése érdekében egyes megyei természetjáró szövetségek mozgalmakat hirdettek meg a DDK résztávjaiak teljesítésére. Ezekből kettő van, sorrendben a következők:


A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Vas megyei szakaszjelvénye
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Vas megyei szakaszjelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Ezt a túramozgalmat a Vas Megyei Természetbarát Bizottság írta ki a kéktúrát járók számára. Útvonal: Írott-kőtől Velemérig a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán.
Igazolás:
A teljesítés igazolása a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra igazolófüzetéből kifénymásolt megfelelő oldalak, vagy az MTSZ-től kapott hivatalos - a teljesítést igazoló - levél másolatának elküldésével történik, melyet a teljesítést követően kell postán eljuttatni a 9700 Szombathely, Léka utca 23. címre, vagy személyesen elvinni a Szombathely, Berzsenyi tér 2/b, III. emelet címre, hétfőnként 16:00-17:30 között. Legfrissebb információ szerint az MTSZ-től kapott hivatalos levél, illetve az igazolásul szolgáló oldalak beszkennelve (lefényképezve) is elküldhetőek az alábbi e-mail címre. A jelvény ára 150 Ft, postaköltség 200 Ft.
A jelvény ára 150 Ft, postaköltség 200 Ft.
A kitűzőn Vas megye sematikus térképe a túraútvonallal, valamint a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra jelvénye látható.

E-mail cím: evabt@t-online.hu, Biácsi Tamásné Telefon: 30/227-3334 (Biácsi Tamásné)

Honlap: http://borostyankotse.5mp.eu

Fontos információ:
A teljesítések számától függetlenül egy személy csupán 1 példányra lehet jogosult kitűzőből! Ennek oka az, hogy ez a kitűző eredetileg a 2012-es Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra vándorlásra készült, csak mivel maradt belőle, ezért döntöttek amellett, hogy a továbbiakban megyei szakaszdíjazásként megszerezhető, viszont mivel nincs belőle sok (és nem is tervezik utángyártatni!), így az egyszeres megszerezhetőséggel igyekeznek azt biztosítani, hogy végső soron minél többeknek lehessen majd ilyen kitűzője!

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Zala megyei szakaszjelvénye
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Zala megyei szakaszjelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

A zalai szakasz egyik legszebb, Rádiháza és Nagykanizsa közötti részét Deák Jenő, a Nagykanizsai Postás Sportegyesület gyalogtúra szakosztály vezetője kezdeményezésére 1987-ben emlékúttá nyilvánította a Kanizsa Kul-Túra Egyesület elődje, Rockenbauer Pál természetjáró, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtője tiszteletére.

Igazolás:
Az emléktúra teljesítése nincs időhöz kötve, több részletben, tetszőleges irányban teljesíthető. Az igazolások a megadott RP-DDK bélyegzők, de a településen bárhol beszerzett egyéb igazolást is elfogadnak, mely utal az adott településre (pl.: bolt, parókia, kocsma).

Az igazolófüzet bélyegzőlapja letölthető innen:
http://kanizsatura.hu/wp-content/uploads/2017/06/igazol%C3%B3lap.pdf

Aki a túrát teljesítette és az igazolólapot a következő címre eljuttatja, megkapja a túra kitűzőjét és a színes igazolófüzetet: Kanizsa Kul-Túra Egyesület 8800 Nagykanizsa, Ifjúság u. 21. A füzet és kitűző ára 300 Ft + postaköltség.

E-mail cím: info@kanizsatura.hu

Honlap: http://kanizsatura.hu

Tehát ide nem megfelelő igazolás az, ha csak a Dél-dunántúli Kéktúra pecsételőfüzetébe bélyegzünk a túra folyamán, mindenféleképpen bélyegeznünk kell az igazolólapra is!

ÚJ! A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Somogy megyei szakaszjelvénye ÚJ!
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Somogy megyei szakaszjelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Hevesi Zoltán, somogyi megyei túrázó létrehozta 2019 decemberében a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra legújabb szakaszdíjazását, az RP-DDK Somogy megyei szakaszjelvényét. Bővebbet Hevesi Zoltán blogján olvashattok erről a tényről, de a lényeget az alábbiakban itt kiemelve is megtaláljátok.

Igazolás:
Az MTSZ szabályainak megfelelően teljesíteni kell a teljes Somogy megyei szakaszt a szomszédos megyékben lévő alábbi pecsételő helyek között: Zalakomár és Felsőkövesd, ami jelenleg 114,4 km. A pecsételő helyek esetleges változása esetén értelemszerűen változhat a kezdő és végpontok helye is, melyről a kiíró ad tájékoztatást.

A teljesítés igazolása bármelyik kiadású eredeti RP-DDK igazolófüzetben elfogadott, de másolt igazolólapon nem!


A fenti feltételeknek megfelelő igény beérkezésére emailban vagy telefonon reagálok és közlöm az átutalandó összeget. Ha valaki nem kap választ 2 héten belül akkor nem kaptam meg a küldeményét!

E-mail cím: hev@freemail.hu

Honlap: https://hevesiz53.blogspot.com/2019/12/rp-ddk-somogy-megyei-szakasz.html
- hörpölin -

A tárhelyszolgáltató neve: Port Kft.
A tárhelyszolgáltató címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
A tárhelyszolgáltató e-mail címe: info@webtar.hu
A honlap szerkesztőjének neve: Horváth Béla
A honlap szerkesztőjének e-mail címe: horvabe@freemail.hu
   
A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A honlap adatainak használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi.
Creative Commons Licenc Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Kérem, olvassa el a honlap Cookie Policy-jét! Fontos információkat tartalmaz!