Közép-dunántúli Piros túra
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA KIÍRÁSA
(A túramozgalom igazolófüzetéből változtatás nélkül átvéve)


A „Közép-Dunántúli Piros” túra célja: hogy a túraútvonal bejárása során a résztvevõk megismerjék a Közép-dunántúli Régió-t, a Bakony, a Vértes és a Gerecse kevésbé ismert tájait, nevezetességeit.

A túra irányítója: a Fejér-, Komárom-Esztergom-, és Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség közösen.

A túra útvonala: a füzet térképein feltüntetett nyomvonalon haladó, a Veszprém megyei Zirctõl a Komárom-Esztergom megyei Piszke v.m.-ig húzódó, 296 km hosszúságú piros sávval jelzett turistaút.

Ellenõrzõpontok: a füzet térképein bélyegzõvel jelzett helyek, amelyek megnevezése az igazolás céljára bekeretezett részeknél található meg.

A túra teljesítése: hatéves kortól bárki, bármely irányba, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog, sível (vegyesen is) teljesítheti. A túra idõpontja és idõtartama tetszõleges. A túra többször is teljesíthetõ.

A teljesítés igazolása: a füzet megfelelõ helyére beütött bélyegzéssel és keltezéssel történik. Valamennyi ellenõrzõ ponton kell pecsételni. Bélyegzési lehetõség hiányában az áthaladást bizonyító, igazolásul szolgáló jel v. felirat feljegyzése szükséges. Ezek hiányában a pontot és a személyt együtt ábrázoló, felismerhetõ fotók szintén igazolásul szolgálhatnak. Egy-egy túraszakasz megszakításakor a befejezést és az újrakezdést is igazolni kell.

Díjazás: az útvonal végigjárása után az igazoló füzetet a területileg illetékes Természetbarát Szövetséghez kell eljuttatni, ahol a teljesítést ellenõrzik, igazolják és a kitûzõ vagy jelvény, ill. oklevél kiadásáról intézkednek. Az illetékes megyei Természetbarát Szövetség a teljesítõkrõl nyilvántartást vezet.

A tájegységi útvonalszakasz teljesítõje kitûzõt és emléklapot kap (átadása a megyei természetbarát találkozón történik). A túra elõírt teljes útvonalának teljesítõje tûzzománc jelvényt és oklevelet kap (átadása a régiós természetbarát találkozón történik).

A túra útvonalát sem természetbarát szakosztályok, sem egyéb szervek, szervezetek, illetve egyének nem változtathatják meg. Az ilyen irányú javaslatokat, vagy igényeket az illetékes természetbarát szövetséghez kell eljuttatni.


TANÁCSOK A TÚRA TELJESÍTÉSÉHEZ

Bélyegezni azon a helyen (község, vasútállomás, turistaház, szálláshely, stb.) kell, ahol azt az igazoló füzet megfelelõ bekeretezett rovata elõírja.

Bélyegzésként elsõsorban a túramozgalomhoz kiadott bélyegzõk lenyomata, esetleg más túramozgalmaknak a „Közép-Dunántúli Piros” túrával azonos ellenõrzõpontjain található bélyegzõi (Pl. Országos Kéktúra, Fejér Megyei Természetjárója, stb.) használhatók. Megfelelõ igazolás ezen kívül az adott útvonalszakaszon rendezett teljesítménytúrák, egyéb természetbarát rendezvények bélyegzõje, vagy bármilyen bélyegzõ lenyomata, amely az adott település (hely) neve szerepel, valamint a sorszámozott TKM bélyegzõk is. Dátum jelölés történhet a vasútállomásokon és a postahivatalokban. A túrákra ajánlatos bélyegzõpárnát vinni magukkal, mert a kihelyezett bélyegzõk festékellátása folyamatosan nem biztosítható.

Az adott helyeken a bélyegzés lehetõsége megállapodásban rendezett, ennek ellenére követelõ módon sehol ne lépjünk fel.

Kérjük, hogy az esetleges útjelzési vagy egyéb problémákat az illetékes természetbarát szövetségnek idõpont és helymegjelöléssel haladéktalanul jelezzék.


A tárhelyszolgáltató neve: Port Kft.
A tárhelyszolgáltató címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
A tárhelyszolgáltató e-mail címe: info@webtar.hu
A honlap szerkesztőjének neve: Horváth Béla
A honlap szerkesztőjének e-mail címe: horvabe1959@gmail.com
   
A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A honlap adatainak használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi.
Creative Commons Licenc Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Kérem, olvassa el a honlap Cookie Policy-jét! Fontos információkat tartalmaz!