Közép-dunántúli Piros túra
A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA DÍJAZÁSA


A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA JELVÉNYE
A Közép-dunántúli Piros túra jelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Útvonal:
A Közép-dunántúli Piros túra teljes útvonala. Be kell gyűjtenünk az összes pecsételőhely bélyegzőlenyomatait.

A jelvény: A tűzizománcozott jelvényen a három szakaszjelvény motívumai együtt láthatóak. A jelvény átmérője 25 mm.
SZAKASZJELVÉNYEK

A Közép-dunántúli Piros túra Komárom-Esztergom megyei jelvénye
A Közép-dunántúli Piros túra Komárom-Esztergom megyei jelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Útvonal:
A Közép-dunántúli Piros túra Komárom-Esztergom megyei útvonala. Ez két részletből áll: A Piszke és a Somlyó közötti szakasz bélyegzéseit, valamint a vértessomlyói és oroszlányi bélyegzőlenyomatot kell megszereznünk. A két szakasz között a KDP útvonala átmegy Fejér megyébe.

A jelvény: A lemezkitűzőn a komáromi monostroi erőd stilizált képe látható alatta a hullámzó Dunával és egy karddal. A kitűző átmérője 40 mm.


A Közép-dunántúli Piros túra Fejér megyei jelvénye
A Közép-dunántúli Piros túra Fejér megyei jelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Útvonal:
A Közép-dunántúli Piros túra Fejér megyei útvonala. Ez is két részletből áll: Meg kell szereznünk a csabdi, óbaroki és szári bélyegzéseket, valamint a Pusztavám és Iszkaszentgyörgy közötti bélyegzők lenyomatait. A két szakasz között a KDP visszakanyarodik Komárom-Esztergom megyébe.

A jelvény: A lemezkitűzőn a Székesfehérvár központjában álló Országalma látható. A kitűző átmérője 40 mm.


A Közép-dunántúli Piros túra Veszprém megyei jelvénye
A Közép-dunántúli Piros túra Veszprém megyei jelvénye - A kép megnyitásához kattints ide!

Útvonal:
A Közép-dunántúli Piros túra Veszprém megyei útvonala. Be kell gyűjtenünk az Iszkaszentgyörgy és Zirc közötti pecsételőhelyek bélyegzőlenyomatait. Ebből a felsorolásból kilóg Vinye, ugyanis ez az egyetlen pecsételőhely Győr-Sopron megyében található!

A jelvény: A lemezkitűzőn a zirci apátság temploma egy tölgyfalevél társaságában látható. A kitűző átmérője 40 mm.KIÍRÁS

A Közép-dunántúli Piros túra jelvényei és oklevelei

A Közép-dunántúli Piros túra jelvényei és oklevelei
A felvétel készítésekor a veszprém megyei oklevél még hiányzott, azt később küldték el postán. Azonban az összes oklevél azonos háttérképpel és szöveggel készült. A képre kattintva az nyagyobb méretben is megnyitható.

A Közép-dunántúli Piros túra (KDP) egy úgynevezett jelvényszerző túramozgalom, vagyis résztávok, illetve a teljes túramozgalom végigjárása után jelvényeket kaphatunk a teljesítményünk elismeréseképpen. A KDP útvonala három megyén halad keresztül, ezek Komárom-Esztergom megye, Fejér megye és Veszprém megye. Ha a megyei szakaszokat végigjárjuk, megigényelhetjük a megyei jelvényeket (ezek tulajdonképpen csupán kitűzők), ha a teljes távot teljesítjük, kérhetjük a túra szép, tűzizománcozott jelvényét. Minden jelvény mellé kapunk oklevelet is.

Azonban nem kell mindhárom megye természetbarát szövetségét megkeresnünk a szakaszjelvények miatt, némileg leegyszerüsíti a dolgokat, hogy a teljes táv bejárása utáni jelvényt, illetve a résztávok jelvényeit is megszerezhetjük a Fejér Megyei Természetbarát Szövetségnél! Két módon járhatunk el:

Fizetés: Személyes ügyintézés esetén készpénzzel lehet fizetni, átutalás esetén a számlaszám: OTP 11736116-20279840 (a megjegyzésbe írd be a neved és hogy KDP). Költség: a teljes távért járó jelvény és oklevél ára 1500 Ft, a megyei kitűzők és oklevelek ára megyénként 400 Ft.

Megmondom őszintén, nem szívesen adtam volna postára az igazolófüzetem, így aztán a személyes ügyintézést vállaltam. Nagyon kedvesen fogadtak az irodában, gyorsan, mindössze húsz percen belül átnézték az igazolófüzetet, megírták az okleveleket és a jelvényekkel együtt meg is kaptam a teljes csomagot!

Végezetül megadnám a Közép-dunántúli Piros túrához kapcsoló megyei és területi szövetségek elérhetőségét:

Mivel a túra teljesítését az északi végén, Piszkén kezdtem, és a másik végén, Zircen fejeztem be, így ebből az irányból veszem sorba a résztávok jelvényeit is.


A tárhelyszolgáltató neve: Port Kft.
A tárhelyszolgáltató címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
A tárhelyszolgáltató e-mail címe: info@webtar.hu
A honlap szerkesztőjének neve: Horváth Béla
A honlap szerkesztőjének e-mail címe: horvabe1959@gmail.com
   
A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A honlap adatainak használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi.
Creative Commons Licenc Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Kérem, olvassa el a honlap Cookie Policy-jét! Fontos információkat tartalmaz!