Dunazug 300 Kerékpáros Jelvényszerző Körtúra
A DUNAZUG 300 KERÉKPÁROS JELVÉNYSZERŐ KÖRTÚRA TÚRALEÍRÁSAI

Többen jeleztétek, hogy letöltenétek a túraleírásokat, de a formátumuk nem éppen nyomtatóbarát a háttér, a fényképek és egyéb ikonok miatt. Ezért a túraleírások alján a Word ikonjára kattintva letölthetőek a túraleírások eredeti forrásszövegei Microsoft Word „.doc” formátumban!Tartalom cimkék
Pomáz - Honalapítási emlékmű

A Lánchídtól Szentendréig

A kerékpáros mozgalom első túranapján a Lánchíd budai hídfőjétől indulva Hűvösvölgyön keresztül tekertem át Solymárra. Pilisvörösváron keresztül érkeztem meg Pilisszántóra, a falu után megmásztam a Pilis gerincét és leereszkedtem Pilisszentkeresztre. Innen legurultam a hosszú lejtőn Pomázra, aztán egy kisforgalmú úton érkeztem meg Szentendrére, túrám végpontjára.
Nagy-Villám - Kilátótorony a hegytetőn

Szentendrétől Esztergomig

A második túranapon Szentendréről indulva erdőgazdasági aszfaltúton tekertem át Pilisszentlászlóra, majd innen tovább Visegrádig. Felkapaszkodtam a Panoráma úton a várig, onnan pedig a Nagy-Villámra. Visegrádra visszatérve a Duna partján tekertem Pilismarótig, aztán megint erdei úton tovább Pilisszentlélekre. Végül országúton gurultam le Esztergomba.
A Gerecse dombtetői között

Esztergomtól Tatáig

Esztergomból továbbindulva rövid kitérőt tettem Klastrompusztára, majd a Pilist magam mögött hagyva Tinnyére vezetett az utam. Sárisápon és Péliföldszentkereszten keresztül Nyergesújfalunál értem el a Dunát. A 10-es főúton tekertem egy hosszabb szakaszt, majd letérve róla Dunaszentmiklóson és Szomódon keresztül érkeztem meg Tatára.
A János-hegyen álló Erzsébet kilátó

Tatáról vissza a Lánchídhoz

Az utolsó túranapon Tatáról a Gerecse dombjai között folytattam az utat, Agostyánon, Vértestolnán, Tarjánon és Bajnán áttekerve hagytam csak magam mögött a dombokat és érkeztem meg Zsámbékra. Innen továbbindulva Biatorbányon és Pátyon keresztül értem el Budakeszit, felkapaszkodtam a János-hegyre, végül pedig pedig legurultam a Lánchídhoz, a körtúra végpontjára.


A tárhelyszolgáltató neve: Port Kft.
A tárhelyszolgáltató címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
A tárhelyszolgáltató e-mail címe: info@webtar.hu
A honlap szerkesztőjének neve: Horváth Béla
A honlap szerkesztőjének e-mail címe: horvabe1959@gmail.com
   
A honlap szerkesztője mindent megtesz azért, hogy az itt közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért. A honlap adatainak használatával Ön elismeri, hogy azt csak és kizárólag saját felelősségére teszi.
Creative Commons Licenc Creative Commons license: Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Kérem, olvassa el a honlap Cookie Policy-jét! Fontos információkat tartalmaz!